Projekt

En del av idéerna som dyker upp går inte att vifta bort och då kan de övergå till någon form av projekt. Här kommer du kunna ta del av några av projekten.

Din magiska trädgård!

Tillsammans med Annika och Birgitta arbetar vi med en bok om grannarna i din närmiljö. Dvs en del av de djur och växter du har kring dig men kanske inte alltid vet att de finns eller hur fantastiska de är?  Det blir ingen vanlig faktabok utan utgångspunkten blir upplevelse, inspiration, berättelse och lite fakta i en kombination som vi tror många kan ha glädje av. Allteftersom material utvecklas kan du ta del av smakprov här.

stewe-skalbagge-16-9-100916_a6a3720
svartloga-19-oktober-191016_a6a6133

Ytterskärgård och fjäll!

Tillsammans med konstnären Staffan Sandler planeras ett projekt som kombinerar Staffans landskapsmåleri med mina foton som då mer visar något av allt som finns i landskapen. Vi är båda förtjusta i de yttre landskapen där man känner sig “liten” som människa. Det kan bli en utställning, bok, annat eller alltihop. Du kan följa arbetet här.

skadare-med-namn-annika151016

Hur många fågelarter kan jag fota i Sverige under 2017?

300-klubben är ett begrepp inom fågelskådning.  Målet är då att man ska ha sett eller hört minst 300 fågelarter i Sverige under sin livstid något som många tycker det är kul att sträva emot. Det är inte helt enkelt men inte heller ett alltför svårt mål och de som sett/hört flest arter i Sverige ligger på ca 460.

 

Jag nådde upp till 300 arter 2011 och 2014 som beroende på olika kurser och uppdrag blev ett intensivt skådarår så fick jag ihop 300 arter på ett år. Ett normalt år, dvs utan några speciella fågelresor, utan då man i stort sett bara tar in det som dyker upp i ens väg så blir det ca 180 arter.

Men nu inför 2017 ställer jag mig frågan, hur många svenska fågelarter kan jag fotografera under ett år? Eftersom jag tänker prioritera fotograferingen i sig själv så har jag inte tänkt göra någon ansats på att fota så många som möjligt utan ta det som dyker upp. Min tes är att jag borde kunna få identifierbara bilder åtminstone på 2/3 av det jag ser, troligtvis mer.  Så säg att jag ser/hör 180 arter under 2016 så bör det finnas bild på minst 120 av dem.

Hur det går? Det kommer du att kunna följa här!